Christiaan Thomasius (CELLO)

Christiaan Thomasius studeerde hoofdvak cello aan het conservatorium van Groningen bij René van Ast en Ben de Ligt. In 1981 behaalde hij het diploma Docerend -en Uitvoerend Musicus.
Na zijn studie volgde hij nog enige tijd lessen bij Tibor de Machula.
Al tijdens zijn opleiding werkte hij regelmatig als docent op diverse muziekscholen en als cellist in het Noordelijk Filharmonisch-, het Frysk- en het latere Noord Nederlands Orkest.

Als docent cello werkte hij achtereenvolgens op de Muziekscholen Noord - Oost Veluwe en Stadskanaal, alsmede de Centra voor de Kunsten CQ Emmen/ Coevorden en Scala Hoogeveen.

Naast zijn werk als docent cello, is hij werkzaam als docent kamermuziek voor de Vereniging van Huismuziek, speelt hij in diverse ensembles waaronder het Gaudioso Pianotrio.

Christiaan geeft celloles aan zowel kinderen als volwassenen.
De aanpak tijdens de lessen is erop gericht de leerling te motiveren het brede scala aan klankleur van het instrument te ontdekken en te ontwikkelen d. m. v. individuele training en samenspel. Het speelplezier staat voorop. Door deze persoonlijke benadering kan iedere leerling zich optimaal ontwikkelen in dit traject.

De lessen zijn individueel. Kinderen kunnen starten vanaf 6 jaar, maar ook volwassenen zijn welkom, zowel gevorderden als beginners.
Vanaf het begin is er veel aandacht voor de techniek en een goede houding, waarbij de werklust van de leerling niet mag ontbreken.
De leerlingen worden door de docent begeleid op de piano of de cello.
Ook wordt er regelmatig uit een boek met een cd gewerkt, zodat op deze manier ook thuis kan worden samengespeeld.