Gerda van Donk (viool | altviool)

Gerda van Donk begon op negenjarige leeftijd met vioolspelen bij Jeanne Ramaer op de muziekschool in Zwolle. Toen ze vijftien was, begon ze ook met altviool en later studeerde ze aan de conservatoria van Zwolle en Groningen bij Jan Hulst, Jeanne Lemkes en Remy Baudet.

De vioollessen bij Gerda zijn individueel en voor alle leeftijden. Kinderen kunnen starten vanaf 5 jaar, maar ook volwassenen zijn welkom, zowel beginners als gevorderden. Het doel is muziek maken , het leren bespelen van het instrument is het middel. Door deze individuele en persoonlijke benadering kan elke leerling zich optimaal ontwikkelen in een traject op maat.
Vanaf het begin is er veel aandacht voor de techniek en een goede houding, waarbij de werklust van de leerling niet mag ontbreken. Tijdens de lessen is er ook veel aandacht voor samenspel. De leerlingen worden door de docent begeleid op de piano of de viool. Ook wordt er regelmatig uit een boek met een cd gewerkt, zodat op deze manier ook thuis kan worden samengespeeld.
Neem contact op voor meer informatie en een gratis proefles!

Naast haar werkzaamheden als docent viool en altviool ,is zij o.a. Concertmeester van de Filharmonie Noord uit Groningen, dat samenwerkt met veel koren uit de Noordelijke Provincies, maar ook met bijv. popgroep De Kast. Recentelijk speelden zij nog met Grootkoor Noord in het Concertgebouw te Amsterdam de Mattheus-passion. Ook werkte zij mee aan een operaproject in Amsterdam-west met uitvoeringen in het Westerpark en het Erasmuspark. Met pianocollega Gerard van der Laan en cellocollega Christiaan Thomasius vormt zij het Gaudioso pianotrio.