Micha Wink (piano)

Op zijn dertiende ontdekte Micha de piano en daarmee zijn passie voor muziek. Hij volgde pianolessen bij Barbara Odé waarna hij zijn studie voortzette bij Nelleke Geesink aan het conservatorium in Zwolle, waar hij in 1997 zijn diploma behaalde. Daarna studeerde hij nog twee jaar bij Ben Smidts.

Tijdens zijn studie heeft Micha aan kamermuziekprojecten en masterclasses meegedaan. Dit laatste deed hij o.a. bij Kees van Zeeland, Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar. Ook volgde Micha een cursus kamermuziek in Amerika op de Mont Clare State University. Hier kreeg hij o.a. les van Oscar Ravina (New York Philharmonic) en Lex Zemlevski (Metropolitan Opera Orchestra). Tevens gaf hij daar enkele concerten.

Verder speelde Micha onder andere in het Concertgebouw met het symphonisch Blaasorkest Amsterdam, begeleidde hij een musicalworkshop met Ernst Daniel Smit en Joke de Cruyf, speelde hij bij Esther Groenenberg, Alex Roeka en begeleidde hij de zanger Arjan Blanken. Tegenwoordig speelt Micha met Prince Tribute Band, Supertramp Tribute Band, Peter Gabriel Tribute Band, Police/Sting Tribute Band en treedt hij regelmatig op met Carmen Hovestad (Franse Chansons) en Klaske Bos (Nederlandstalige liedjes). Verder wordt hij regelmatig gevraagd voor verschillende projecten. Hij doceert hij in Emmen, Coevorden, Hoogeveen en thuis.